Over ons

De Bredase Kaarsenfabriek is gespecialiseerd in het vervaardigen van gegoten kaarsen. Deze techniek passen we bijvoorbeeld toe bij de productie van tafelkaarsen. Hierdoor produceren we bijvoorbeeld al snel tienduizenden gotische tafelkaarsen per dag. Hierbij gaat ambacht en machine productie hand in hand.

Maatwerk

Daarnaast is het ambachtelijke handgietwerk een vast onderdeel in onze productie van met name de (kleinere) seriegerichte kaarsproductie. Door de traditionele werkwijze ligt het productieaantal per dag aanzienlijk lager. Hierdoor zijn we heel flexibel als het gaat om kleuren en modellen.

Klant specifiek

Als zelfstandig werkend fabriek hebben wij naast een standaard programma de mogelijkheid om eenvoudig klant specifieke oplossingen te bedenken. Dit gebeurd in de horeca tak maar zeker zo vaak in de interieur branche. De klant komt met een wens en wij proberen deze te vertalen in een kant en klaar product. Dit kan al op vrij kleine schaal. U kunt hierbij denken aan een eigen productie onder private label van sierkaarsen of een eigen geurkaars in glas.

Leg gerust uw wensen eens aan ons voor en wij bekijken samen de vele mogelijkheden. Bij ons staat de klant altijd centraal en wordt er gekeken naar een klant specifieke oplossing. Informeer geheel vrijblijvend.

Onze kracht

Onze fabriek levert kaarsen rechtstreeks aan groothandels en distributiecentra. Via deze groothandels kunt u onze kaarsen kopen. Mocht er in uw regio geen samenwerking zijn tussen ons en de groothandel, dan zijn wij bereid rechtstreeks aan u te leveren als horecabedrijf na overleg.

Meer dan 40 jaar ervaring

In november 1975 besloten een aantal kleinere kaarsenmakerijen in Breda de krachten te bundelen. Samen gingen zij verder onder de naam “Verenigde Bredase Kaarsenfabriek”, nog terug te vinden in de merknaam van onze kaarsen: Vebeka. Inmiddels is de bedrijfsnaam gewijzigd in Bredase Kaarsenfabriek.

Als sinds de oprichting is één aspect van het grootste belang: kwaliteit. Dat vindt u uiteraard terug in al onze producten. En ook in de manier waarop wij werken:
– de service aan onze klanten is optimaal;
– als partner staat betrouwbaarheid hoog in het vaandel;
– voor ieder product bieden wij een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding;
– een ruim assortiment dat voortdurend in ontwikkeling is.

Groen

Wij als ambachtelijk bedrijf vinden het belangrijk om onze CO2 voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hierdoor doen wij er alles aan om zo groen en sustainable mogelijk te zijn. Wij zijn dagelijks bezig om onze verspillingen te minimaliseren en zo efficiënt mogelijk te leveren.